الأربعاء، 30 مارس 2016

صلصال منزلي



مين فينا مش بيحب الصلصال من وهو صغير... ومين فينا ابنه مش بيحب يلعب بالصلصال
وطبعا كل ام ابنها اصغر من 3 سنين مش بتحب تجيب صلصال من بره عشان مش يحطوا في بقه وكله اللوان صناعيه
عشان كده جبتلكم طريقة "الصلصال المنزلي"

الطريقة:
كوبيتين دقيق
-1/2 كوباية ملح
-كوباية مايه مغليه
-3معالق زيت
-3 معالق ملح ليمون
_عشان يبقى رحتها حلوه يا تحطي معلقة زيت عطري يا اما زي تحطي "قرفه"
الوان اكل.. او لو مش متوفر عندك ممكن تخلطي بنجر في الخلاط وتحطيه في كوباية المايه المغليه وتقلبي كويس وبعدين بالمصفي وتصفيه على العجينه.. وممكن تقسمي العجينه اتنين وتحطي على وحده بنجر اكتر من التانيه بحيث يبقى عندك احمر وبينك... ممكن كمان تضيفي كركم على جزء مع البنجر هيدي لون مختلف.. وابدعي لو عندك افكار تانيه

انا جربته وعملت بألوان الاكل "احمر وازرق واخطر واصفر واورنج وما يشابه الاسود"

ولفتهم في استرتش وحطتهم في التلاجة لحد ما يصحى تيمو وافجأة

ملحوظة... الألوان دي من تلت الوان فقط "احمر ازرق اصفر"
عملت الاورنج من الاحمر مع الاصفر.. والأخضر من الازرق مع الاصفر.. اللبني حطيت ازرق خفيف... الاسود الاحمر مع الازرق

نصيحة.. لو هتستخدمي الوان اكل البسي جوانتي عشان ايدك مش تتبهدل



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق